sâmbătă, 30 iunie 2012

Percepte


Caracteristicile umane dupa pacatul imaginar ,sint descrise in Romani 3:10-12 : „Nu este nici un om neprihănit, nici unul măcar. Nu este nici unul care să aibă pricepere. Nu este nici unul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu. Toţi s-au abătut, şi au ajuns nişte netrebnici. Nu este nici unul care să facă binele, nici unul măcar.”

Cineva spunea mai deunazi ca secolul XXI va fi religios, sau nu va fi deloc! Las deoparte “infatisarile” foarte diverse ale diferitelor religii si ma opresc asupra moralei. Marea majoritate a codurilor morale ale diverselor religii se aseamana foarte mult. Ele se bazeaza in principiu pe iubirea aproapelui, pe cinste, pe respect, in primul rand respectul vietii, al proprietatii s.a.m.d. Nu stiu la ce s-a gandit Malraux, si nu stiu daca el nu ar fi spus ca secolul XXI ar trebui sa fie mistic, dar dupa mine, secolul in care am intrat trebuie sa se bazeze pe o morala in concordanta cu perceptele moralei religioase, acelea comune pe care le-am enumerat.

Veti spune ca aceste percepte exista si in cadrul juridic. Cred ca acest lucru nu este deajuns. Vad oameni care nu cred, deci nu inteleg sa fie sinceri cu ei insisi atunci cand se inchina si se proclama crediciosi si in paralel fura, mint, incalca cele mai elementare repere morale. Vad oameni care desi se zic ca respecta legea se acoper cu hartii pentru a fura in modul cel mai ordinar. In mod special bancherii au uitat cu totul de etica, de morala. 

In fine, daca Solomon Imparatul Israelit, a fost si va fi,cel mai intelept om al lumii si totus a gresit,mai incape indoiala cine este vinovat, cand de fapt  suntem- noi toti, pt. ca din dragoste gresita a pacatuit ...


Om trai si om vedea, poate..!!!

2 comments:

Sci-Fi Gene on 7 iulie 2012 la 01:39 spunea...

"Never let your sense of morals get in the way of doing what's right." - Isaac Asimov

Unknown on 14 iulie 2012 la 19:47 spunea...

Damn, right! Ty! :)

 

d y e v e Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino